Şehir dışında okuyan öğrenciler için en önemli meselelerden biri de kalacak yer sorunu yani yurt meselesidir.

Üniversite öğrencilerinin yoğunluklu olarak kaldıkları bu yurtlar özel yurt veya devlet yurdu olabilir. Devlet yurtları sınırlı kapasiteye sahibi olduğu için pek çok öğrenci bu yurtlara yerleşemez ve açıkta kalır. Doğal olarak bu öğrenciler için ikinci ve tek seçenek özel yurtlardır. Erkek öğrenci yurtlarının kapasiteleri az olması nedeni ile bu yurtlar daha hızlı dolmaktadır. İzmir’de pek çok erkek öğrenci yurdu olmasına karşın her biri yeterli kapasiteye ve tercih edilebilir olanaklara sahip değildir. İzmir erkek yurdu olarak faaliyette bulunan Özel Dokuz Eylül Erkek Öğrenci Yurtları öğrencilere ev sıcaklığı sağlamakta olan ve bu biçimde dizayn edilmiş bir öğrenci yurdudur. Öğrenciler odalarda tek kişi kalabileceği gibi yakın hissettiği bir arkadaşı ile üç kişi veya dört kişi de kalabilirler. Tek kişilik odalardaki imkanların hepsi dört kişilik odalarda da öğrencilere sunulmuştur.

Ev Sıcaklığı Sağlayan Yurtlar

Özel Dokuz Eylül Erkek Öğrenci Yurtları seçilirken yurdun sağlamış olduğu olanaklara çok özen gösterilmelidir.. Bu olanaklardan en fazla araştırılması gerekli olan ise sıcak su ve yemek gibi öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak unsurlardır. Yurtlarda tüm öğrencilere yetecek kadar sıcak su bulunması ve kesintisiz şekilde 24 sata verilmesi önemlidir. Aynı zamanda odalarda internete giriş veya televizyon gibi sosyal olanaklar olması da öğrencilerin ders dışı aktiviteleri de yeterince yapabilmesini sağlar. Yurt hayatında genel olarak sorun yaşanan bir diğer konu da yemeklerin yeterli lezzette olması ve sıcak olmasıdır. Özel Dokuz Eylül Erkek Öğrenci Yurtları yemekler ev yemeği lezzetinde yapılmakta ve sunulmaktadır.

Yurdun Mesafesi Önemli

Öğrencilerin hergün okula gidecekleri düşünüldüğünde yurdun lokasyonu bir hayli önemli olmaktadır. Gidiş gelişlerde öğrencilerin güçlük çekmemesi için okula yakın olan Özel Dokuz Eylül Erkek Öğrenci Yurtları seçilmelidir. Mesafe gerekirse minibüsle de gidilebilir ancak öğrenciler iklimi yumuşak olan bu şehirde senenin pek çok günü yürüyerek arkadaşları ile beraber yurda gelip gidebilirler. Yakın mesafe hemde öğrencilerin yapacak olduğu yol masraflarını da azaltmaktadır.